2024-01-19
今日去到尖沙咀山林道這間RUE DU LIBAN、係一間食東南亞菜式餐廳、整間店舖裝修好有黎巴嫩花園異國風晴嘅感覺😚、同時佢嘅廚師係Sheraton酒店主廚、而整個店面高格調深色木系裝置圍繞整間店舖、店外店內掛滿柔和色澤彩條😍夠哂吸引、不定時在餐廳有肚皮舞表演😯、係到打吓咭真的好正!迷利羊肉酥角 $118呢一碟迷利羊肉酥角金黃香口😙、整隻酥角入口酥脆包裹羊肉、口感都幾好食又唔會羊酥味、賣相形狀有D似過年食嘅角仔!.黎巴嫰雞肉卷 $188這一款雞肉卷都幾特別🤔、係黎巴嫩特式食物、整款雞肉卷用咗雞胸肉 、雜錦堅果 、黎巴嫩飯等、呢款雞肉卷烤香賣相、一切開整條外腍內嫩啖啖咬口味道香味😚、配埋肉碎食美味又可口😋、我覺得都幾好食!.黎巴嫩法式多士 $98呢一款法式多士我覺得都幾靚😍、整件法式多士望見都睇得吓又有特式、同一般有D唔同材料配答特別有創意🤔、金黃烤香多士入口鬆軟味道咸甜口感、上面又有粒粒碎果仁配埋滑滑忌廉、同時又有粒粒紅石榴食、整體嚟講真係咸甜酸都有☺️!.蜂蜜芝士焦糖餅 $128呢一款甜品都好有別的風味😙、整款芝士焦糖餅賣相五顏六色好吸引🤩、焦糖餅圓碌碌甘香脆口夠哂酥脆😋又帶點甜口、配
迷利羊肉酥角 $118
賣相形狀有D似過年食嘅角仔!
黎巴嫰雞肉卷 $188
配埋肉碎食美味又可口😋、我覺得都幾好食!
黎巴嫩法式多士 $98
蜂蜜芝士焦糖餅 $128
呢一款甜品都好有別的風味😙、
整款芝士焦糖餅賣相五顏六色好吸引🤩、焦糖餅圓碌碌甘香脆口夠哂酥脆😋又帶點甜口、配埋軟滑忌廉口感味道都好正、整體嚟講我覺得真的幾好食!
Peppermint Tea $58
呢一壺Peppermint Tea、整款用咗高貴透明玻璃壺盛載上枱、金黃壺蓋夠哂吸引😯、整款Tea散發香噴噴薄荷味😙、飲到入口潤喉清香啖啖薄荷口感同濃濃茶味嘅味道!