2016-04-25
都有一排無飲過咖啡 忽然有啲掛住咖啡既味道個種即磨既香味 直接撲入鼻腔既味道同友人係附近行完街 就商討去邊食個tea吹下水咁 走到去廣華街 見到大玻璃相當吸引coffee jobs 裝修佈置都幾悠閒 入去試下啦石屎地 木制桌椅 烏絲燈 感覺夠晒raw 仲有window seat 本來都係諗住要杯咖啡就算但侍應傳來是日下午茶menu見到係隨餐都會付上一杯餐飲包括latte 而價錢都相當有競爭力咁就跟餐要杯latte 有得食又有得飲 why not?奶泡 綿而滑 好精細既口感 而且個拉花 深淺分明 圖案仔細 有誠意作為latte art為大前題既飲食年代 包裝好重要聞落好有咖啡味 好香 但飲既時候又唔會太濃 好切合latte既比例分配 容易入口 奶味又唔會蓋過咖啡既香味 唔會過酸同出現苦味 不錯!下午茶餐 抹茶心太軟配雲呢嗱雪糕抹茶香味 一索入懷 賣相有誠意及心思不會比外間出名的甜品舖差 蛋糕係鬆軟綿密 熱辣辣好香滑只係有少少over cooked 流心呢part有少少過左火 所以中間一𠝹開無左個種好澎湃既感覺不過抹茶味濃 配合埋雲呢嗱雪糕 冰火之間好有層次 而配搭既藍莓 士多啤梨都新鮮好
個種即磨既香味 直接撲入鼻腔既味道
coffee jobs 裝修佈置都幾悠閒 入去試下啦 石屎地 木制桌椅 烏絲燈 感覺夠晒raw
仲有window seat
但侍應傳來是日下午茶menu
見到係隨餐都會付上一杯餐飲
包括latte 而價錢都相當有競爭力
咁就跟餐要杯latte 有得食又有得飲 why not?
而且個拉花 深淺分明 圖案仔細 有誠意
作為latte art為大前題既飲食年代 包裝好重要
聞落好有咖啡味 好香 但飲既時候又唔會太濃
抹茶香味 一索入懷 賣相有誠意及心思
不會比外間出名的甜品舖差 蛋糕係鬆軟綿密 熱辣辣好香滑
不過抹茶味濃 配合埋雲呢嗱雪糕 冰火之間
好有層次 而配搭既藍莓 士多啤梨都新鮮好味
伴碟既焦糖醬原來都同心太軟幾夾 56蚊就可以食到一個有誠意心太軟同latte
不論旺角區定其他地區 真係超值!