1K
2018-09-09 137 views
試過元朗幾間飲料店,只有夏茶會回訪。開業一段時間,運作順暢,已經唔需要等好耐。週日亦都只有數人等候,之前試過兩次,都係茶類,一直好想試雪沙系列。餐牌更新了,供應果茶、多多、奶茶、雪沙、淳茶,芝士奶蓋都有幾款口味,包括海鹽、抹茶、草莓、Oreo,頗特別,定價$22-38,可加配金珠、芋頭、芝士等,選擇多。芝士蜜桃雪沙 $38芝士水果雪沙價格最高,有草莓、蜜桃、菠蘿,杯身較高,奶蓋層比例上好似唔多,但其實奶蓋做得濃稠,太厚反而膩。鐘意佢地嘅奶蓋有明顯芝士味,好似卡夫芝士咁,純沙冰無茶底,密度高,奶蓋會跟隨雪沙一同向下沉,所以一直都會飲到芝味。蜜桃味重,冇茶狼嘅咁清新。裡面亦無果肉,性價比唔算高。沙冰打得細滑,涼陣陣,不過整體偏甜,勝在夠大杯。飲過三次含奶蓋嘅產品,質素都一樣,係元朗區我唯一會回訪嘅飲料店

芝士蜜桃雪沙 $38
芝士蜜桃雪沙

2018-09-09
$38 (Tea)