提到韓國街頭小食,熱狗棒相信都係唔少人嘅回憶🌭 一人拎住一枝無論外賣定喺街邊食都相當方便,而且口味眾多,老少咸宜👍🏻 今次經過旺角嘅「阿里郎」,見到佢哋出咗新口味𝘖𝘳𝘦𝘰同乜都有嘅套餐,即叫即炸熱辣辣,拎去𝘗𝘢𝘳𝘵𝘺 𝘙𝘰𝘰𝘮食最岩😆《 𝘖𝘳𝘦𝘰 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟當一般熱狗已經滿足唔到味蕾,呢款新口味絕對可以帶比你嶄新嘅感覺🤩 外層係𝘖𝘳𝘦𝘰穀物早餐,炸完香脆乾身,咬落「索索」聲🤤 內裡係香滑水牛芝士,形成黑白配嘅畫面,淡淡鹹香中和左𝘖𝘳𝘦𝘰嘅甜,整體亦無咁漏,𝘖𝘳𝘦𝘰迷實鍾意🥰👍🏻《 芝薯拉絲🧀🥔 》 4.5 / 5經典必食組合,表層嘅薯仔粒炸完香口酥脆,同芝士熱狗最夾,而拉絲的確可以好長好澎湃😋 店舖內有多達10多款嘅醬汁可以自由唧,今次配搭蜜糖芥末,相當惹味🤤《 雙重芝士🧀🧀 》 4.5 / 5相對前兩款冇咁多花臣,反而更着重喺味道方面😎 除咗水牛芝士再加入車打芝士,雙重芝士嘅拉絲效果更佳😍👍🏻 店員仲推介我哋灑上砂糖,唔會好甜之餘,亦提升左芝士嘅鮮味👍🏻《 年糕腸仔串🍢 》 4 / 5好經典嘅韓國街頭小吃,炸年糕同腸仔還原地道風味,年糕炸完亦相當煙韌😍 係略略太多醬汁🤏

《 𝘖𝘳𝘦𝘰 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟

《 芝薯拉絲🧀🥔 》 4.5 / 5

《 雙重芝士🧀🧀 》 4.5 / 5

《 年糕腸仔串🍢 》 4 / 5

《 魚糕串 》 3.5 / 5
平實嘅魚糕串內裏餡料豐富,本身冇咩調味所以建議唧醬汁食👍🏻

《 𝘌𝘢𝘳𝘭 𝘎𝘳𝘦𝘺 𝘋𝘰𝘯𝘶𝘵 》 4 / 5
唔好以為熱狗店剩係得熱狗,想食甜品仲有炸冬甩🍩 未食都爆晒醬,餡料仲多過麵包,賣相脹卜卜好飽滿🤤 餡料甜度適中,如果茶味再濃更佳💓

《 濟州橙汁特飲 》 4.5 / 5
新推出嘅乜都有套餐,有齊熱狗冬甩同特飲,唔單止外型可以打卡,飲完仲可以原個橙食😳 橙汁每啖都有大量果肉,相當清甜解渴👍🏻

整體而言熱狗棒口味選擇多,有賣相有味道,外賣到會都好方便👍🏻💯
Type of Meal
Lunch