2015-10-01
是日帶媽媽出街街,同妹妹想帶佢食好d,屋企比較少食西餐,媽媽又驚我地破費,於是去定openrice揀一輪最後選擇呢間餐廳。我眼中要ok好食用料唔差身處旺角坐得舒服每人$150樓上是常識吧!最後每人先$120,媽媽妹妹食量唔細最後都食唔晒,你話係咪好抵?咁都要再睇埋食物質素先可以比分嘅
叫左兩個普通晚餐,有包湯主菜飲品,包係香脆蒜茸包,好似pizzahut咁好食,湯ok la唔係好特別但好飲,主菜方面咖啡牛肉薄餅份量勁多,咖哩茶餐廳口味合番香港人口味,拿茶記口味唔代表唔好食,佢係人水準嘅茶記味道,牛肉好腍仲有牛筋,夾埋落薄餅度好好味,食完可能你會覺得漏,唔怕旁邊有沙律,個sauce味道簡單得黎好味喎天使麵惹味,炒得好香,食完一啖又一啖。另外吖左一個set頭盤田螺好香蒜茸味,不過估唔到側根pet薯蓉都好食,落左牛油??酥皮湯係媽媽摯愛,我就覺得唔差左d唔夠香,主菜塊扒幾腍,叫七成真係七成,肉旁d肥肉好香牛油味,平時我唔食呢d肥野個焗薯唔知點解咩都冇落都咁好食,係薯仔品種問題??最後仲有雪糕,話知佢係雀巢i dun care唯一要批評就係服務態度,全部都唔想做冇表情講野lur,叫極都冇人黎.
唯一要批評就係服務態度,全部都唔想做冇表情講野lur,叫極都冇人黎...點解總係美中不足?