2017-06-09 1135 views
當香港人遇見壽司.......廣,仲有D咩野可以做,咁就梗係開餐啦。壽司廣既晚餐價錢其實都唔算便,但係午餐就真係幾抵食既, 佢個menu 有十幾個lunch 組合,再加埋飲品同甜品價錢大概一位HKD$220 左右。等我介紹下我嗰日食左D咩野啦, 我個set lunch選嗰三款都係屬於飽肚類型組合,個人認為係最抵食嗰個組合第一個係熱既蕎麥麵老老實實,其實味道都只係一般,麵既質感都比較粗, 同埋佢得熱既無凍既選, 係有小小失望。第二樣就係魚生飯魚生同埋其它海鮮既用料都好充足,有三文魚,吞拿等等,份量十足係誠意之作,如果你食量唔大基本上可以叫一個lunch set 再叫多份壽司已經足夠兩個一齊食。第三樣鰻魚飯手掌咁大塊鰻魚你見過未, 我真係見過, 第三款都係屬於重份量既類型, 鮮甜既鰻魚肉配上大口大口白飯, 雖然簡單但係我覺得係3款內最好食嗰個。整體而言就住份量黎講,壽司廣既lunch set 係抵食之選,當然如果你對味道上無咁高要強既話, 壽司廣會係一間唔錯既日本餐廳。

第一個係熱既蕎麥麵

第二樣就係魚生飯

第三樣鰻魚飯

手掌咁大塊鰻魚你見過未, 我真係見過

2017-06-07