2015-10-19 4620 views
近日大埔新開一間日式放題, 緊係去試下。日前一行四人到上址食放題, 不知是否周末繁忙, 所有熟食都是凍的, 包括焗蠔及清酒煮蜆。不過諗深一層, 佢真係用心良苦, 食物太熱要花時間放涼,放入口才不會熨傷。而家D食物本身就是凍, 可以食快D食多D。先唔講溫度, 味道極端, 一係好咸,一係冇味。牛舌超厚冇口感,羊架勁油又騷。另一貼心的是由於酒類是任飲, 生怕顧客飲多了會醉, 所以他們貼心地將所有梅酒清酒等混入水溝浠D, 所以我地開懷暢飲多飲幾杯也不怕。 魚生方面肥美又新鮮, 全部厚切, 惟魚生內發現疑似白色蟲......甜品包一枝哈記雪條好好味!!!後記: 個個未返到屋企就肚痾, 有人之後腸胃炎。不過唔一定關呢間野事, 著岩大家果日食左好多野。
冰冷焗蠔 清酒煮蜆

刺身
甜品包一枝哈記雪條好好味!!!

2015-10-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$262 (Dinner)
  • 魚生