(Non-member)
2008-07-10 12 views
為慶祝父親大人生日,一行七人慶高彩烈到西貢食餐海鮮,$就預咗洗但真的很失望!!為免食雪嘢唔叫餐,叫了隻兩斤多龍蝦,7隻大聖子,7隻大瀨尿蝦,一條兩斤星斑,報數18XX,話送個海鮮湯,一碟炒菜,因五女二男所以覺得已夠.其實原先母親大人要求全部咁新鮮不如全部蒸或焗啦,原汁原味嘛,但個師父話不如等佢發板,整野味啲會好食啲WOR,咁就是旦啦!人哋係專家信佢啦!!點知事就咁出咗喇個湯只係將幾隻蝦和啲蔬菇等放落碗早已預備啲魚湯內,7隻大瀨尿蝦(椒盬)炒,7隻大聖子(豉椒)炒一般般啦,但最出事係龍蝦(清湯伊麵底)個頭呢??之前海鮮湯都唔見WOR,但呢三味真係食唔出係新鮮貨囉!!幸好條魚叫做合格。到埋單條數成2千5wor, 睇吓張單原來收足烹調費,茶芥加一,但貨就唔知有冇七成,早知去返間出名啲,之前食過啲二人餐$3xx都好味過呢間啲<新鮮嘢>真奇怪,閣位記住落車行多幾步轉埋灣大把好揀p.s 食緊嗰陣啲伙計仲好意思成日問好唔好食~~~~~~~~真冇命

閣位記住落車行多幾步轉埋灣大把好揀

$355 (Dinner)