2024-07-14 339 views
前陣子睇電視介紹扒房,於是上OpenRice搵吓邊度食牛扒好,然後發現咗呢度。入坐後當然係去肉櫃揀扒,個肉櫃唔算大不過可能因為啲扒全部都真空包裝咗,所以全部都係放一件喺度同埋放得好密好多選擇,所以認真睇就要花啲時間,不過我未嚟之前已經打算食T骨扒,所以好快就揀咗件澳洲草飼T骨扒,返到埋位店員嚟確認訂單同時我就點咗炸魚薯條同炸大啡蘑菇,之後坐咗一陣炸魚薯條同蘑菇上桌,先食薯條,完全唔係正宗軟淋淋果種,薯條外層非常脆口內層就非常鬆化,炸魚皮脆但係魚肉唔係平時鬆軟果種,有啲密度同好好咬好有魚味,連碟邊平平無奇既青豆都好好味,成碟炸魚薯條都好高質素。炸啡菇既脆皮由開餐到結尾都係脆既,菇味濃厚,極品。食完炸魚到牛扒上場,塊扒接近有2吋厚,肉眼果邊鬆化,西冷果邊好咬口油花香濃,成塊扒好有牛味同淡淡炭烤香味,無論就咁食,點芥末或茄汁食都係極品。餐飯食完我同老婆都好滿意,老婆重話下次嚟試其他野。
餐飯食完我同老婆都好滿意,老婆重話下次嚟試其他野。
2024-07-13
$650 (Lunch)
  • 炸魚薯條,炸啡菇,T骨扒