2020-09-04 73 views
自從七月中開始禁止堂食之後,已經好耐冇去過餐廳,都係買外賣為多,今次比我發現到呢間好好食嘅中式燒味餐廳,原來佢深井裕記燒鵝老闆嘅仔開㗎。呢度嘅招牌係深井燒鵝,我就叫咗個例牌,燒鵝燒到外脆內軟,好juicy,果然深井燒鵝名不虛傳!除咗燒鵝之外,我仲有叫咗半隻貴妃雞、蜜汁叉燒同脆皮燒腩。貴妃雞夠哂入味,煮得啱啱好,好滑唔會好韌,老少咸宜!呢度嘅叉燒係我人生中食過最好食嘅一間,唔單止肥瘦適中,又燒到夠焦,再淋埋叉燒汁上去,簡直流晒口水!最後就係燒腩仔,佢選用嘅係一層肥一層瘦嘅豬肉,所以口感係一流,又脆口又爽口,亦都大大推薦!總括而言,喺尖沙咀都買到深井質素嘅燒味,真係好到不得了!大家一定要去試吓呀!

除咗燒鵝之外,我仲有叫咗半隻貴妃雞、蜜汁叉燒同脆皮燒腩。

貴妃雞夠哂入味,煮得啱啱好,好滑唔會好韌,老少咸宜!

2020-09-02
TakeAway
$166 (Dinner)