疫情前黎食過好多次,lunch dinner都食過,覺得佢好多選擇,值番個價,又好味。諗起好耐冇去食就琴日去食佢個lunch buffet啦,大佬呀你話哂都海逸旗下,係咪要做到咁cheap呀?比較值錢既已經係生蠔同蟹腳,同埋movenpick 囉,冇架喇。好彩我早鳥優惠買咋,唔係仲倒蝕得西利呀!以前有既時日糖水,好靚既燒鵝燒鴨,花膠,燉湯,鮑魚,牛仔骨,全。部。都。冇!生蠔中低等美國貨色,一d蠔味都冇!燒味得叉燒同雞!我不嬲食buffet唔會食呢d燒味,咁係選擇多既大前提下囉,琴日冇野食度我只能係咁食叉燒咋!以前仲有成個counter既印度咖哩同鮮烤薄餅,而家變左做四川麻辣野!咩水煮肥牛呀回鍋肉,係要奶到咁盡咩?唔做埋小龍蝦?佢地最中意喎!最眼突係我竟然係酒店buffet見到一個飯煲興住煲咖哩豬皮魚蛋!仲有周街都有既章魚燒,同埋街市凍肉鋪同超市廿幾30令蚊一大袋既急凍日式雞串!你以為佢起碼整個汁丫,有,冇味既汁,d雞串唔知雪左幾耐,冇味架!茶包得兩款twinnings 茶包,奇怪既薄荷葉味同最雞果隻english breakfast,中式茶包係勁平既陸羽香片!超市十令蚊盒廿幾個果d!唔

茶包得兩款twinnings 茶包,奇怪既薄荷葉味同最雞果隻english breakfast,中式茶包係勁平既陸羽香片!超市十令蚊盒廿幾個果d!唔係咁侮辱人嘛?

週末午市自助餐

個熟青口係麻辣架!個pizza 都係辣架!其實係咪寫漏左個自助餐係四川主題呀?
個美國骨係冇肉食架!唐揚炸雞都係急凍料咋!

生蠔冇蠔味又細又瘦!

凍海鮮得蟹腳,凍蝦同兩款唔同大細既青口!
螺都冇隻!細青口仲勁多海草垃圾!

西冷勁咸!
仲要有cheap cheap章魚燒!

以前movenpick係雪櫃一杯杯自己攞,而家玩配給不比你!

甜品叫做搭救番啦,個限量梳乎厘幾好食,好香蛋味,蛋糕都幾好,有自助涼粉食,都多配料,不過木桶豆花係冰凍既。而佢係唔會有標示架。
有即煎pancake同好細既葡撻仔食添,不過pancake唔係煎完即刻擺落隻碟度比你食,係煎完放入擺葡撻仔個櫃度,有人要就攞比佢,所以係唔熱架!
不過全部都唔係咩值得番票價既野!

同場加映有個大喊唔停兩粒鐘既細路女,同埋兩個因為唔見單而邊行邊鬧交既職員!而且佢人手好唔夠,切西冷果個阿姐要同時過隔離檔度煮粉麵比人食!

我都反省自己,唔通我比好平既價錢所以得到咁既野咩?

我食放題平佢百令蚊都有羊架牛舌海蝦海膽鮑魚花膠龍蝦呢d食丫!都係任食!
係呀,而家羊架都冇得食架酒店自助餐

疫情對佢打擊真係大到咁咩?咁咪唔好做自助餐囉!差過以前不得只,根本係cheap!

唔係泰式辣就川辣,咁你一係就話明係麻辣主題啦!

2024-10-05
$350 (Lunch)