疫情放寬之後,可以出街食飯係最開心爽皮的事,嘴饞的我其實一直記掛住觀塘哈豆餐廳的台灣菜, 性價比又高又好味,所以今晚收工就過來食完飯啦。來到成業工業大廈的哈豆,樓上鋪來講,算係易穩兼方便。餐廳風格尤為年輕,牆上還有富有台灣特色的塗鴉,成為漂亮的打卡位。我同朋友二話不說,點左兩碗麵share, 一碗係推薦的豐盛牛肉鮮番茄湯麵,另一碗係山賊燒雞翅沙茶乾撈麵,兩碗都大大碗份量十足,套餐的話加少少錢還能轉特色飲品,我們就點了珍珠鮮奶茶同胚芽豆漿。另外這裡小吃也特別多款式,我很想念這裡的XO醬辣蘿蔔乾,用來配麵一流的,再點了一份肉燥時菜,份量都不少,肉燥足料,而且食多點菜感覺健康點。餐廳都比較多年輕人來進餐同打卡,而哈豆另外還有一間分店,聽聞有隻好可愛的貓貓,期待下次去埋另一間試下。
2022-05-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)