2020-03-04 1007 views
一個武漢肺炎令到唔少黃店叫苦連天,除咗打告急牌之外,我認為諗辦法自救更加重要,呢方面走肉 • 朋友就做得相當唔錯,佢哋好快就決定將自助餐變為自選餐,充分顯示出靈活變通,值得掌聲鼓勵👏👏。一直覺得呢度嘅素食自助餐係同類型食肆中質素最高嘅,除咗味道出色之外,食物款式仲充滿創意,不時令人有驚喜。而家晚餐做緊八十五蚊自選五餸,最受歡迎嘅口水雞同 pizza 依然保持水準,咖哩魚蛋啲蘿蔔非常入味好好食,芋頭魚啖啖芋泥最啱芋頭控,至於用油炸鬼造嘅鎮江骨味道極為像真,可惜口感略為偏硬。朋友揀嘅串燒,壽司同薯粉則屬正常水準。除咗主菜之外,呢度嘅白飯,粟米粥,湯水,蕃薯糖水,普洱茶同菊花茶全部任飲任食,絕對唔會驚唔夠飽。比較特別嘅係個龍脷葉枇杷葉煲雪梨湯,好足料,好好飲,據聞仲有抗疫清肺嘅作用,所以嗰晚我連啪咗三碗😆😆。食完出嚟,見到店外貼咗張恕不招待強國人嘅告示,倍覺放心又安心😌。