2024-09-12
瘋狂牛肉麵呢間餐廳,睇落似係普通小店,但食過你就知佢真係有心思。每日自家製作嘅水麵,新鮮彈牙,帶住淡淡嘅麥香,配埋兩款各具特色嘅牛肉麵,絕對令人回味無窮。首先介紹下瘋狂牛肉麵,呢碗麵用美國牛腱子,先紅燒再燉兩個鐘,每件牛肉軟腍入味,麻辣湯底夠香夠辣但唔會嗆,辣得過癮卻唔會遮蓋其他食材嘅味道。每一口麵都吸飽湯汁,麵條滑溜彈牙,配埋啖啖濃郁嘅牛肉,真係辣味十足但好滿足唔食辣既就一定要試下蕃茄牛肉麵。湯底用新鮮蕃茄慢煮,帶出自然嘅酸甜,再加入豬骨湯底,整體味道酸香開胃。牛肉嫩滑,配上濃郁嘅蕃茄湯,令人一食就愛上。小食我最愛嘅係佢哋嘅泡椒鳳爪。呢個鳳爪真係超級香辣,辣得過癮,咬落去啖啖彈牙,酸辣味十足,食完真係欲罷不能。食完鳳爪後,我通常會嚟碗冰粉解辣,羅漢果茶都係必叫,唔會太甜,飲完令人覺得好解膩又清新。成個套餐辣中帶清,刺激又舒緩,真係食得過癮又滿足,非常推薦畀所有鍾意重口味或者蕃茄湯嘅朋友試下!