2009-09-03 10 views
本來病左幾日都唔打算出街, 但兩個星期前已經約好的treatment又好想去做, 所以都係病住出去....中午前已做好treatment, 所以同男友仔食lunch, 咁岩經過見到魚一丁, 記得對上一次食已經係n年前既海港城, 都想回味下所以就去呢間新開既魚一丁試下食lunch...坐低後, 睇睇menu, 幾多lunch既定食set揀, 不過除左lunch set, 如果想散點, 就有d難度, 侍應話散點menu內唔一定可以叫, 因為有d食物夜晚先有貨....咁我地唯有都係主攻lunch set. 點左一份網燒牛扒定食同燒汁豚肉定食.網燒牛扒定食先到, 驟眼睇都幾吸引, 仲熱辣辣, 成個set有麵豉湯, 前菜, 白飯, 主菜同飲品. 牛扒幾淋, 幾有牛味, 有少少生, 有幾舊特別肥. 放底的芽菜幾爽口, 但略嫌成個主菜一滴汁都無, 對於我喉嚨超痛既病人, 其實唔太岩食, 因為太乾, 吞既時候有困難, 所以開頭幾肚餓都好, 大部份時間都係乾啃就真係慘少少. 燒汁豚肉定食都好快到, 有沙律, 前菜, 麵豉湯, 主菜同飲品. 第一眼個豚肉飯真係好吸引, 因為顏色好靚, 好香. 食落仲吸引,

燒汁豚肉定食都好快到, 有沙律, 前菜, 麵豉湯, 主菜同飲品. 第一眼個豚肉飯真係好吸引, 因為顏色好靚, 好香. 食落仲吸引, 因為岩晒我呢個病人食, 成個飯都有汁, 易入口好多. 豚肉好淋, 其實有d似肥牛, 不過比肥牛較爽. 沙律就麻麻, 有少少wasabi味道. 可以翻叮既一個set呢!!

最後飲品只有檸茶檸水同咖啡, 明明叫左少冰檸茶, 但最後都有半杯冰, 侍應都樂意幫我換過杯, 服務都唔錯啦!

不過老實講句, 埋單要成18x既lunch真係一d都唔平呢!!
$90 (Lunch)