2021-09-18
作為朗廷酒店的粉絲,我地對唐閣,Main St. Deli 同 Bostanian Seafood & Grill 的食物和服務都非常滿意。今日第一次到Food Gallery 食午市自助餐,我們非常肯定不會再有下一次。中秋節前夕諗住同家人到酒店食自助餐預祝中秋節,提早一星期book 都仲有位,諗住佢其他餐廳質素都非常好,自助餐也應該不會太差。食物款式不多,質素也非常一般,本來諗住一家人開開心心食餐飯,都無乜所謂。但餐廳識員完全不理會食客唔戴口罩出去拎野食,見到食客唔戴口罩都唔會主動過去叫佢戴返,我地同職員講完之後佢先有過去叫佢戴返,但食到自助餐尾段嘅時候發生左一件完全不能接受嘅事。喺甜品區有個朱古力噴泉,家人拎雪糕嘅時候見到有食客企喺朱古力噴泉前面除左口罩邊整邊食,然後同甜品區職員講你點解由得佢地係除口罩企喺度食,然後職員答"係架", 我都地覺得食客呢個行為非常自私,而餐廳職員沒有請食客戴返口罩,不顧衛生,服務完全不能接受。我地對Food Gallery 嘅食物及服務感到非常失望,一定唔會再幫襯。