2018-08-21
今日難得全家放假,去開旺角,決定瘋狂一下,走去食午市放題 放題就食過好多次,亦都試過好多間,所以我哋最後揀咗一間我哋全部都未食過嘅 我哋大約一點左右去到,已經有啲枱開始食緊!我哋全部都未試過晏晝去食放題,侍應哥哥話呢個時間泥最好,唔多人,啲嘢又啱啱送泥,好新鮮 築地刺身 & 海膽:冇得輸!阿爸阿媽不斷讚話超級新鮮!海膽超級正!種類又多 生蠔:新鮮肥美 牛油果軟殼蟹卷 & 寶幸玉子壽司 & 火焰沙律燒松葉蟹棒壽司 & 極上帝王花之戀:同樣地啲料好新鮮,紫菜係脆嘅,飯嘅酸道啱啱好 胡麻豆腐 & 大蝦柚子沙律:豆腐滑,沙律多蝦多柚子!牛油粟米 & 牛油雜菌:牛油味濃,但係唔會太油,份量適中!雜錦天婦羅:炸粉份量啱啱好,唔會炸得過硬 泰式手工庶蝦 & 日本芝士年糕 & 日本薯絲蝦:炸物普遍都整得唔錯 日本芝麻雞翼 & 日本紫薯餅:雞翼 juicy,紫薯餅個紫薯味好出!日本七味雞軟骨粒 & 雪花牛肉手打烏冬:維持應有水準!日式豉椒炒蜆 & 香蒜片和牛粒:差唔多粒粒都有蜆肉,和牛味道亦唔錯!正宗冬陰公湯 & 意式忌廉蟹肉海鮮湯:冬陰公湯好多料,有成三隻大蝦
生蠔:新鮮肥美
胡麻豆腐 & 大蝦柚子沙律:豆腐滑,沙律多蝦多柚子!
牛油粟米 & 牛油雜菌:牛油味濃,但係唔會太油,份量適中!
雜錦天婦羅:炸粉份量啱啱好,唔會炸得過硬
日本七味雞軟骨粒 & 雪花牛肉手打烏冬:維持應有水準!
正宗冬陰公湯 & 意式忌廉蟹肉海鮮湯:冬陰公湯好多料,有成三隻大蝦!忌廉湯就中規中矩。
其實仲嗌咗好多嘢食,不過內容所限不能盡錄
佢哋亦都有好多唔同嘅飲品同埋甜品選擇
服務亦都好值得一提!侍應生啲態度好親切,會同我地介紹有啲乜嘢野食,同埋會主動問我地有冇漏單
總括嚟講,極上帝王水產係一間唔錯嘅放題,食物好新鮮,值得推薦!