2022-07-27
生日月,朋友同我嚟一個瘋狂海鮮夜!喺門口已經睇到自助區活海鮮嘅是日精選,竟然有賴尿蝦,好耐冇食過,有期望呀!放題有三個級別,湯底亦都有唔少選擇,想加錢食個清酒煮蜆湯,可惜今日冇,如果唔係用嚟煮海鮮應該好正!場內環境幾大,我哋兩個人就已經有一張大枱,可以放到好多嘢食。唔理咁多,即刻出去夾海鮮先!夾海鮮個筒比較細,一次夾唔到好多,如果大返啲就好喇。出到去個魚缸有好多新鮮嘅海鮮,隻隻生猛,揀啱邊隻就即刻夾起佢,再放入冰筒冰暈佢先。見每枱食客都好努力咁食海鮮,而我全晚都係去夾、淥、剪、拆、食,不停loop,好忙碌。 賴尿蝦咁大隻,肉質比較腍同鮮味!仲有九節蝦,肉質結實、爽彈,而且每個蝦頭都有蝦膏,滋味無窮;大連鮑魚唔使淥咁耐,咁就會有嫩滑口感,第一次無限食鮑魚,點可以唔食多幾隻呢,正!另外我好鍾意日式醬油蝦,係需時製造,上台嗰陣時熱辣辣,香味四溢。醬油味滲晒入隻蝦入面,咸香有特色。雖然美國牛小排同埋澳洲牛板鍵都好好食,不過今日佢唔係主角,我只係食咗每樣各一。飲品有支裝汽水、咖啡、朱古力、美祿、蜜桃茶、金橘蜂蜜綠茶⋯⋯最後要食埋甜品。吃喝玩樂嘅一晚,瘋狂又開心!
,正!
最後要食埋甜品。
吃喝玩樂嘅一晚,瘋狂又開心!