2022-08-28
之前食過一次依一類嘅流水蝦,有新鮮大頭蝦夾又有其他嘢食🤣😋 我當日食5:30,以為會冇咩人,點知坐滿曬😨今次依間特別嘅地方,係佢有好多款嘅海鮮!有鮑魚、蜆、沙白、螺、生蠔、象拔蚌、扇貝、魷魚 、原條魚… 真係算好多,重要係任你夾,好正!我第一輪即刻試咗幾款海鮮同流水蝦😝 因為好似唔洗燒好耐,食咗幾款都覺得幾新鮮,幾鮮甜同埋有啲海水味,而且啲蜆同沙白食咗好多粒都冇沙!😻 其實佢出面自助區有唔同嘅調味料,可以整蒜茸辣椒or牛油味,不過我覺得就咁燒都好夠味!除咗海鮮之外,佢重有好多選擇,一般燒烤有嘅嘢佢都有,最鍾意佢個豬仔骨、台灣腸同雞翼,好好食😋😋重有一個少少嘅tips,因為佢個烤爐有兩層,我面個層會燒海鮮個啲,比較快熟嘅嘢。下面個層我就擺咗啲肉類,可以慢慢燒,估唔到慢慢燒又燒得幾靚🤣🤣🤪 唔會太燶又唔會阻住燒海鮮!
今次依間特別嘅地方,係佢有好多款嘅海鮮!
有鮑魚、蜆、沙白、螺、生蠔、象拔蚌、扇貝、魷魚 、原條魚… 真係算好多,重要係任你夾,好正! 我第一輪即刻試咗幾款海鮮同流水蝦😝 因為好似唔洗燒好耐,食咗幾款都覺得幾新鮮,幾鮮甜同埋有啲海水味,而且啲蜆同沙白食咗好多粒都冇沙!😻 其實佢出面自助區有唔同嘅調味料,可以整蒜茸辣椒or牛油味,不過我覺得就咁燒都好夠味!