2016-03-04 1541 views
返工附近開左間新cafe,瘋鳥哩個名一睇就估到係年輕人開,但點都估唔到原來係幾位九十後開真係令我哩個九十後都有幾分羡慕啊木、花、鳥…感覺好舒服,無論自己一個黎定一班姐妹、情侶都好岩黎哩度傾計食飯芝士薯波…先黎食小食,炸薯波細細粒一口size,外脆內薯,再點埋芝士醬食真係個開心share既小食黎嫁不過食到一半,薯波就俾芝士醬整淋左,建議鋪面既芝士醬可以少d,再另上芝士醬咁就更好喇鹽酥菇…又一個開心share既小食!外層炸粉灑滿椒鹽粉,夠薄又夠脆,入面包住好juicy既雞脾菇,一咬脆卜卜,再咬d菇汁就必哂出黎好正啊…哩個真係超推介!忌廉牛乳三文魚意大利粉… 哩個正正常常,味道唔錯,意粉煮得岩岩好唔會過淋,三文魚份量足夠,唯一係唔係好夠忌廉牛乳汁,所以牛乳味唔係好食得出。三重芝士炸蝦Pizza…芝士迷試左未?!厚批厚度岩岩好,底部微脆咬落又不失鬆軟,pizza加入左海量芝士 每咬一啖都成口芝味嫁 炸蝦既炸粉好薄好脆,蝦肉完全唔鞋!仲有青紅椒同其他配料,所以完全唔會膩,四個人share食岩岩好!雖然哩個pizza芝士多到極度充滿罪惡感但都係食左先算啦!一咬個pizza,d芝士可以拉到勁長勁滿足
真係令我哩個九十後都有幾分羡慕啊
芝士薯波
好正啊…哩個真係超推介!
鹽酥菇
忌廉牛乳三文魚意大利粉
每咬一啖都成口芝味嫁
但都係食左先算啦!
三重芝士炸蝦pizza
一咬個pizza,d芝士可以拉到勁長勁滿足
三重芝士炸蝦pizza
Oreo 摩卡沙冰… 賣相好靚好吸引,人如其名味道有齊哂
不過就甜左少少,飲左半杯就開始覺得膩。
Oreo 摩卡沙冰
Latte…好靚既天鵝花
味道都唔錯!巴拿馬既Don Pepe…老闆兼咖啡師每個月都會精算世界各地既靚咖啡豆番黎整咖啡,所以每個月既精品咖啡都有機會唔同嫁。哩幾杯就係黎自巴拿馬既Don Pepe,雖然我對咖啡唔係太認識,但哩款味道好香,一d都唔苦,果酸味特出。而咖啡師對每一杯咖啡都好有要求,每沖一次精品咖啡俾客人前都會先試味,確保每一杯都係有水準,值得一讚
巴拿馬 Don Pepe
小店仲養左隻貓咪叫Ar Mui
佢真係好嗲好痴人嫁,抱住佢仲會四腳朝天咁訓,好可愛!
meow
Hehe... 隔左幾日第二次黎,食個上次冇食到既炸魚薯條先!兩塊炸魚柳用啤酒黎開炸粉真係幾好食,外層夠脆,魚肉又夠滑溜,一d都唔乾嫁,配埋粗薯條食雖然好熱氣,但哩個fish&chips真係好正
Type of Meal
Lunch