2016-02-23
長沙灣最近開左好多間 咖啡店,呢間我覺得比較特別。 名子已經最先吸引了我! 之後就到門口的裝潢, 樹上有幾隻雀。 用一張枱的位置放一棵樹, 在香港寸金尺土,是否瘋了⁉之後就同朋友們揀野食啦... 雖然佢地個MEUN款式唔多, 但係就一定有佢地出名既野食...我地人唔多.. 但想試既野就好多多最後我地就決定食 蜜糖芥末烤雞沙律, 三重芝士炸蝦PIZZA 同 參巴海鮮意大利粉個蜜糖芥末烤雞沙律, 用料新鮮, 烤雞整到好香, 而最最最最重要係個醬整到成個沙律去左第2個LEV...第2樣野黎既就係三重芝士炸蝦PIZZA, 料就真係唔係多, 但係就夠哂MATCH... 而個餅底好鬆軟... 絕唔輸蝕得過人地講既手拉PIZZA第3樣野就係參巴海鮮意大利粉, 相對係之前個兩樣野就較為清淡左D (可能之前上個D太好味, 令到呢個PASTA好似比下去了期最後梗係要試下CAFE入面既COFFEE LAAAAAAAA因為有一友人係唔飲得COFFEEEE佢就試左杯香蕉朱古力, 而另外兩位就試 Mocha 同 Macchiato第一杯黎既係香蕉朱古力... 呢杯野真係不得了了的香濃, 當你飲落去個野就有陣陣既香
第一杯黎既係香蕉朱古力... 呢杯野真係不得了了的香濃, 當你飲落去個野就有陣陣既香蕉味... (題外話:個位朋友對杯野飲係好CARE的, 而佢一路飲一路讚, 你就知幾好飲啦)