2016-07-12 873 views
不論天晴與天陰,知己在近或在遠,所愛所喜無旁人,謂者自由或自私?太古城中心正進行麥當奴餐廳之禮品回憶展覽,有我青年時代所流行的卡通人物及熱門公仔。而現場參觀者,十居其八、九是中年人士,並且帶着小朋友回顧自身童年快樂生活,也送出歡欣給眼前人。我的靚太也陪伴了她的加大碼小朋友到場影相,而我、這位加大碼小朋友老是要先安慰肚皮,但最重要快。於是決定食隻熱狗及飲杯咖啡算。<<Holly Brown>>店鋪外貌簡約,店內無固定餐枱及座椅,在星期六的中午也只有兩名客人,使我對它產生奇想。不過都係點上熱狗來品嚐一吓,而它有四款主題及配上甜酸瓜醬和瑞士芝士。我選擇了“芥末熱狗”,希望芥末味道使我精神一振,但最終十分失望。我見職員妹妹將已成形的熱狗放入微波爐,以<叮-叮>工序完成價值44蚊的瘦身熱狗----其實不太熱的狗。再淋上幾行牙籤噤幼嘅黃色嘢,一啲啲芥辣味都無,而甜酸瓜醬就只得嗰一個細杯份量,都唔知嗰老世或者嗰總廚想咩,唔知道佢哋有無食過<熱狗>呢?“坦桑尼亞、哈林寶”在職員妹妹用心及努力推銷後,我實行要試一試非洲栽種及生產嘅咖啡有咩果
不論天晴與天陰,
知己在近或在遠,
所愛所喜無旁人,
謂者自由或自私?

“坦桑尼亞、哈林寶”在職員妹妹用心及努力推銷後,我實行要試一試非洲栽種及生產嘅咖啡有咩果香味。
最終的口感及香濃已脱離了非洲赤道之日光,苦澀感下降了,有點兒果香,近似生產了南美咖啡,再用上專業機器烹煮這報稱特色咖啡豆,好唔好就見人見志了。
突然回想到一段電影少對白:[牛仔衭要改形象,將直袋改斜袋,將衭鈕改衭扣,最後牛仔衭還是牛仔衭嗎?]
温韾提示:店內職員十分年可輕,但注意力欠佳,顧客要有忍耐力呀!
2016-07-02
$85 (Lunch)