平時好鐘意去d主題餐廳,今次就去左舊年十二月先登陸香港嘅 #海賊王餐廳,餐廳環境以#烈陽號 設計為題🚢,仲有好多個1:1角色figures可以打卡呢,令我諗返起之前係東京鐵塔🗼見到嘅海賊王figures,好懷念呀☺️meun好精緻,每款都有圖看~🌟三刀流串燒$278用卓洛的三把刀串着,雞、豬、牛各一串,賣相好吸晴,感覺食完真的可以用來做武器😂😂但價錢就偏貴了點點,要成$278,不過用來打卡都幾得意,而且當中的串燒味道不錯,尤其係帶子同雞肉串,好香口好食呢!🌟索柏強化蟹肉可樂餅$58可樂餅外層炸得金黃又香脆內裏就好似薯蓉咁,幾creamy,但蟹肉味就唔太出啦😂🙈🌟路飛BBQ雞翼$58雞翼用左雞鎚部份,不過我還是喜歡雞中翼多些😂,用上BBQ醬煮,幾惹味~🌟蒜香大蜆忌廉意粉$118蜆肉意粉是我平時都好鐘意食,雖然成日食又比較普通,但見到還是會叫的,蜆肉的份量都幾多👍🏻,但意粉略嫌有點乾🙈,不過整體味道不錯呢~🌟索柏帽子蛋糕$68蛋糕做成索柏帽子嘅造型,粉紅色💕,很可愛的,蛋糕其實是紅桑子及士多啤梨味mousse,內裏有紅桑子醬,味道偏酸,不過不失,外貌取勝😂

meun好精緻,每款都有圖看~

🌟三刀流串燒$278

🌟索柏強化蟹肉可樂餅$58
可樂餅外層炸得金黃又香脆

內裏就好似薯蓉咁,幾creamy,但蟹肉味就唔太出啦😂🙈

🌟路飛BBQ雞翼$58

🌟蒜香大蜆忌廉意粉$118