2018-09-29 606 views
之前都見有報章雜誌報道, 除咗話呢間舖頭有"新豬肉"食之外,仲有新雞蛋, 真係好令人期待🐷🥚!!!!入到舖頭女店員係咁同我哋講英文, 開頭誤會中環地方一定係招呼外國客人居多 ,於是請唔識講廣東話嘅服務員。其實我有要求店員講廣東話, 但係佢堅持要同我講英文 後尾發現原來該女店員係操流利廣東話 真係覺得好無奈 !利申:🔊唔係唔識英文 只不過唔想講,唔係放假都仲要我講英文下話!?呢碗麵嘗試模仿四川擔擔麵 ,但係無奈湯底味道同埋麵質都完全唔似 唔好咁大期望,當佢係一碗普通面咁樣食就差唔多如果相似擔擔麵應該加多啲花生醬,建議另外註明對花生敏感嘅人士可以走醬湯底太鹹,好彩辣味唔太強,份量亦都夠大,可以兩個人分享! 在我而言,呢一碗麵係突出唔到"新豬肉"嘅特別!呢一個叫牛魔王, 味道入口俾真正牛肉更加強🐂 相信嚴格素食者如果試到應該會有作嘔嘅感覺 🤢🤢🤢其實佢味到唔差,醬汁似燒排骨, 入口質感都好似牛肉,而入面嘅顏色紅紅哋,同真正牛肉顏色相似如果真係用塊鐵板裝住,熱辣辣上枱嗰陣先淋上醬汁,相信賣相同視覺效果都會更加好😎😎😎甜薯條味道清新 好可惜熱到不足亦不夠脆口菜式重點居然在伴菜上 🌽🥕🍆🥒將蔬

其實我有要求店員講廣東話, 但係佢堅持要同我講英文
後尾發現原來該女店員係操流利廣東話
真係覺得好無奈 !

唔好咁大期望,當佢係一碗普通面咁樣食就差唔多

甜薯條味道清新 好可惜熱到不足亦不夠脆口

菜式重點居然在伴菜上 🌽🥕🍆🥒將蔬菜切絲再加上酸酸甜甜的醬汁,味道有少許似德國鹹豬手的伴菜,卻沒有那麼酸,可以清清味蕾🍋!

開頭第一眼見到個餐牌已經被煎餃子吸引👁👁👁👁!

因為本人好鍾意食煎餃子,而且係用新豬肉製作,所以吸引力更加大!

要知道素食者冇可能食到有肉嘅餃子,而蔬菜餃嘅味道同口感遠遠都唔及肉餃👅👅👅👅

食完呢個餃子都幾失望😪😪😪

第一本人認為要點做先至可以帶出風味,但係舖頭就畀咗日式醬油!

另外餃子非常薄身入面餡料很少,根本吃不清楚味道,而且口感單薄,轉眼間便將餃子吞下,不太 過癮
!

😫😫😫最後還是要提醒職員應保持良好態度!😫😫😫

事關我朋友兩張信用卡都用唔到 我反問店員一句,會唔會係你哋部機嘅問題?因為線路突然出現問題也不是十分意外!

可惜店員沒有禮貌地回應:" 唔會囉!今日個個客張卡都冇問題,係你呢兩張有事之嗎!"

我覺得你可以回應 :"唔好意思或者等我試多一次!"

亦可以說:" 請問會唔會有第二張卡? 呢一張真係用唔到,或者會唔會選擇其他方式結帳?"

唔應該一口就話做唔到囉!好似怪罪咗落我哋身上咁
而家又唔係我唔想畀錢!

其他男店員態度都冇問題,淨係啲女仔好奇怪囉
!