2019-03-03 429 views
灣仔越看越多新餐廳,今日食Christmas lunch,又去咗試新餐廳 - Sueno,一間西班牙小店。聽啲staff 講,呢度會不定期轉MENU,而我哋今日食果個menu就係for Christmas。Lunch set 有 daily soup,今個月係南瓜忌廉湯,好有texture,雖然我平時prefer mushroom多啲,但係今次呢個湯都煮得好好,加分! 另外再加一個appetizer,係桃駁梨蘋果沙律,望落去個樣無乜特別,但係食落口真係嘩一聲,個dressing超好味,桃駁梨酸酸地,再用蘋果甜甜地中和番,甜酸岩岩prefect Main course 有成6個選擇,我揀咗豬鞍架,上菜嘅時候望落去覺得又乾又「鞋」,心諗今次唔中伏?不過都無辦法,唯有頂硬上,點知食落口又完全係另一回事,啲肉超juicy又嫰滑,個mustard cream sauce 仲調得非常之好,有晒錦上添花嘅效果 個SET 望落去唔係好大份,但係食完真係好FULL,連甜品都唔駛叫,又一次證明 less is more,簡單嘅煮法已經有好好嘅味道,可以再encore

Daily Soup
Peach & Apple Salad

Iberico Pork Rack with Mustard Cream Sauce
$200 (Lunch)
Celebration
Christmas