2019-09-29 687 views
公司樓下開咗間茶理史,好耐以前已經好想飲,聽人講佢哋嘅珍珠好出名,因為佢哋係專用白玉珍珠,而且鮮奶小芋圓都唔錯,但個人鍾意classic嘅珍珠奶茶,所以都想試吓佢地招牌嘅奶茶,以為會好貴,點知都係$20仲要大大杯😝我同同事決定share,一次過order三杯奶茶,聽個名本身都唔知係乜嘢黎,問店員先知原來個三款奶茶係代表唔同顏色,同埋用唔同嘅茶底,分別係:1️⃣琥珀白玉奶茶依杯奶茶係用紅茶底黎沖,所以係紅色,我覺得佢個味有啲似茶餐廳嘅奶茶,好似冇乜特別2️⃣碧璽白玉奶茶依杯奶茶係用綠茶底黎沖,所以係綠色,一飲落去個感覺好似係飲緊香片,好fresh唔會太滯,個人幾中意3️⃣玄香白玉奶茶依杯奶茶係用玄米茶底黎沖,所以係米色,我個人最鍾意依杯,因為平時好少人會用依隻茶黎沖,原來都幾夾,個味道好特別我建議如果唔係太飲甜野嘅朋友可以嗌少甜,本人極推玄香白玉奶茶

1️⃣琥珀白玉奶茶

2️⃣碧璽白玉奶茶