2021-10-26
星期一晚同朋友去新都會行街,順便食個飯.俾呢間餐廳個名吸引左,改個名叫Boring咁搞笑😂即上網SEARCH下,原來有2間分店, 另一間係黃埔天地美食坊.原來經Openrice訂座星期一至四晚上6點後有9折.又有好多好評咁就試下啦.我地2人揀左個DINNER SET.套餐(A + B + S)$238可以揀2款主菜,1款小食虎蝦墨魚汁意大利飯意大利飯好moist,有咬口, 虎蝦大隻,肉質幾爽,可惜得1隻,同朋友SHARE都有啲難度美國特級牛柳(8oz)拼帶子牛柳揀左MEDIUM, 切開入邊仲好粉嫩,滿意既熟度,帶子外層煎到金黃色,幾鮮.薯蓉亦都好滑無食到粒粒感白酒煮青口有5大隻青口, 幾肥美,白酒味淡,個汁好CREAMY, 仲加左洋蔥.我地揀左優惠加$9可以揀咖啡或茶,但我地想揀特飲再另外每杯加$12Boring OceanBlue Curacao, Sour Mix & Mint隻色好靚,飲落酸酸地,好清新Boring ColadaPineapple, Coconut & Milk好重菠蘿味,唔會太甜
俾呢間餐廳個名吸引左,改個名叫Boring咁搞笑😂
我地2人揀左個DINNER SET.
套餐(A + B + S)$238
可以揀2款主菜,1款小食
虎蝦墨魚汁意大利飯
美國特級牛柳(8oz)拼帶子
白酒煮青口
Boring Ocean
Blue Curacao, Sour Mix & Mint
隻色好靚,飲落酸酸地,好清新
Boring Colada
Pineapple, Coconut & Milk
好重菠蘿味,唔會太甜