2019-08-08 1174 views
週末和老公去左朋友家探BB,男友驚喜地book左地方dinner! 細問之下原來佢話要帶我食威靈頓牛柳。黎左呢間係APM附近既 Manhattan grill & bar! 第一次黎原來都幾大喎樓底夠高有分室內外區!睇下有咩食先。我們點了兩柸drinks!🔸Strawberry kiss士多啤梨味好濃,唔會太甜,有新鮮士多啤梨肉也帶有小小菠蘿及檸檬🍋味道,幾fresh!!🔸Strawberry Smoothie 士多啤梨味及奶味都幾濃,又唔會太heavy,幾fresh 的!🔸生蠔老公是「蠔」粉,order左二款蠔!新鮮的兩款生蠔,海水味濃、大大隻夠灑creamy,肉夠厚!簡單用檸檬汁吊下味就夠了!😋個人較喜歡鹹d既皇家蠔!推介!法國皇家蠔及法國芝華度🔸芝士蟹肉焗蘆荀芝士味香濃,端出來香噴噴,蟹肉份量都幾多而蘆筍都幾夠鮮甜爽口,整體味道都幾㚒,很特別的組合!🔸黑松露薯蓉個人是黑松露粉絲,薯泥焗得腍身,帶有濃濃的黑松露及香草味道,好食!🔸慢煮威靈頓牛柳今日主角出場了!皮焗得好酥脆,好香!牛柳我們選了五成熟剛剛好!肉質鮮嫩又 juicy 滿滿的牛味,好好食而且份量二個人share岩岩好,不

我們點了兩柸drinks!

🔸Strawberry kiss

🔸Strawberry Smoothie

🔸生蠔

法國皇家蠔及法國芝華度

🔸芝士蟹肉焗蘆荀

🔸黑松露薯蓉

🔸慢煮威靈頓牛柳
今日主角出場了!皮焗得好酥脆,好香!牛柳我們選了五成熟剛剛好!肉質鮮嫩又 juicy 滿滿的牛味,好好食而且份量二個人share岩岩好,不會太膩!

🔸朱古力戚風蛋糕
晚餐當然要加個甜點才算完美,我們點了朱古加蛋糕!賣相不錯是黑朱古力黎,唔會太甜,口感幾鬆軟,不錯!

2019-08-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 威靈頓牛柳
  • 法國皇家蠔