2007-05-07
今日有去完library,梗係諗住去試下上次試唔到既華姐清湯腩啦。一入到去,哇,甘大陣味既。。。好臭!今日華姐唔係度,D夥記又唔抹檯,仲有唔知點解有陣污糟臭味,開頭都坐低左諗住忍下,但後尾過左兩分鐘冇人問我要咩食,我又覺得越來越難聞,所以當睇唔到人甘走左,入左大利試下。。。其實我唔想黎試,因為睇食評係華姐好D,好多人都話大利唔好食,但係一場黎到,就睇下係咪真。。。呢度好明顯企理過華姐0個邊好多,D伙記做野有拿拿淋。我叫左碗肥腩牛肚河。一黎到,咦,點解個湯甘濃色既?唔似平時食開既清湯腩既湯wor!睇落既色水同聞落既味,都好似地道既越南河粉既湯底(唔係香港0個D越南河),飲落,哇,清甜,唔似有味精,正!個味都有少少似越南湯河湯底。河粉夠滑,係好野!唯獨係個腩實在係又"un"又"雌牙",好彩個味都仲ok。。。我叫肥腩,但係其實係一夠瘦腩加一舊白雪雪既超大肥膏,塊塊都係甘,一夠瘦雌住一夠肥。。。真係超肥。。。0個舊野真係好驚食完會爆血管,但係食左一舊後,真係覺得舊肥膏好好食,真係好甘香,可能加埋個湯所以覺得仲正。。。最後我所有肥膏都park晒,因為實在覺得如此美味既食物如果唔食實在係太過浪費,
呢度好明顯企理過華姐0個邊好多,D伙記做野有拿拿淋。我叫左碗肥腩牛肚河。一黎到,咦,點解個湯甘濃色既?唔似平時食開既清湯腩既湯wor!睇落既色水同聞落既味,都好似地道既越南河粉既湯底(唔係香港0個D越南河),飲落,哇,清甜,唔似有味精,正!個味都有少少似越南湯河湯底。河粉夠滑,係好野!唯獨係個腩實在係又"un"又"雌牙",好彩個味都仲ok。。。我叫肥腩,但係其實係一夠瘦腩加一舊白雪雪既超大肥膏,塊塊都係甘,一夠瘦雌住一夠肥。。。真係超肥。。。0個舊野真係好驚食完會爆血管,但係食左一舊後,真係覺得舊肥膏好好食,真係好甘香,可能加埋個湯所以覺得仲正。。。最後我所有肥膏都park晒,因為實在覺得如此美味既食物如果唔食實在係太過浪費,所以都本住生名危險逐一K.O.!叫左罐$9既可樂,埋單32蚊。個牛肚真係可以唔色,普通野,完全冇特別。。。我都係比較鍾意安利多D,不過大利既湯就贏左。overall ok甘啦,經過都會再食既