2023-09-20
🍴餐廳:牛匠石燒📍地址: 尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖好掛住鹿兒島屋台嘅石燒烤肉,無得去旅行,上網搵咗呢間牛匠石燒,見到午餐餐牌百幾蚊就有交易,仲要包埋芝麻豆腐、麵豉湯、白飯、甜品同飲品,今日就和爸爸過來試一試,好深印象就係每人有一條圍裙,好貼心,又會不斷幫你換嗰張牛油紙,飲品叫咗杯熱飲,估唔到係勁大杯外賣包裝,飲唔曬可以拎住走,整體感覺唔錯。🦬特選經典牛三品定食(澳洲牛肩胛、澳洲M9牛胸肉、嚴選封門柳)估唔到澳洲牛都可以咁軟身喎,都有少少入口即溶嘅感覺,牛肩胛好重油脂好濃味,完全唔使點醬汁都好好食🐐殿堂燒(京川味燒羊肉定食)送甜品好少見有羊肉,所以就點咗呢一個定食,呢個餐一直慶住上,熱辣辣出曬煙,調味調教得好好,除咗芝麻豆腐、麵豉湯、白飯之外,仲有甜品同埋沙律前菜,甜品將藍莓同薄荷葉分開,自己加落去布甸。🥤可口可樂、🐝熱蜂蜜生薑茶蜂蜜生薑茶超大杯,食完燒肉之後可以解下油膩感🦐和風脆豆腐、吉列炸蝦(2隻)兩款站物都炸得超脆,脆豆腐嘅特別,平時椒鹽豆腐嗰種食得多,第一次食和風炸豆腐,如果加埋芝麻醬就一流。
📍地址: 尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
🐐殿堂燒(京川味燒羊肉定食)送甜品
🥤可口可樂、🐝熱蜂蜜生薑茶
蜂蜜生薑茶超大杯,食完燒肉之後可以解下油膩感
🦐和風脆豆腐、吉列炸蝦(2隻)