2019-05-06 110 views
養心殿越開越多分店緊有一間係你左近,我已經食過好多間分店,每間分店嘅質素絕無參差,完全冇一次令我失望,所以我一來再來喜歡這裏有情調有格局的裝修,環境比較昏暗,但充滿著古色古香嘅味道,店內設有一個個獨立嘅屏障,私人空間感十足美人鍋湯底$168這個湯底每次我都必點的,內裹有大量藥材,原隻烏雞及平民燕窩之稱的桃膠湯底翻滾之後,急不及待飲番幾碗養生湯,鹹淡適中,帶有藥材香味,烏雞嘅甜味越滾越濃,非常好喝來自台灣的水蓮菜$68這種菜不是每個地方都容易吃到的,每次我來養心殿都必點,口感爽脆,冇渣,清甜,咀嚼嘅時候仲有索索聲芝士牛丸$48手打墨魚丸$40手打丸相當彈牙,芝士牛丸值得推介,牛肉味道甜,而且肉質嫩滑,中間芝士餡了溶化,做出留心效果,非常邪惡黑怕葉$78灼一灼就食得,就是喜歡這爽脆的口感,份量夠多抵食午餐肉$58炸過嘅午餐肉零舍香口,而且一片片厚切,相當有質感,每次我都食呢個,超正㗎😋寬粉條$38又薄又滑嘅麵條,口感帶點煙韌,一啖麵一啖湯,基本上唔使加任何醬汁,已經好夠味

美人鍋湯底$168

來自台灣的水蓮菜$68

芝士牛丸$48
手打墨魚丸$40

黑怕葉$78
灼一灼就食得,就是喜歡這爽脆的口感,份量夠多抵食

午餐肉$58

寬粉條$38