8月1日 今晚一行共5人飯局, 早一日打左電話BOOK位, 今次已經第4次嚟海鮮站喇, 而今次係裝修後第一次幫親, 我地準時8點半到達並立即點菜: 蒜蓉包 - 免費送既, 脆卜卜阿拉斯加長腳蟹 - 都幾大隻, 好新鮮, 好鮮甜, 真係好好味, 而且淡淡蟹肉...好正~YUMMY 澳洲蠔 - 幾新鮮, size適中, 一啖一隻, 唔會太滯黃金蝦 - 今次唔夠蛋黃唔夠香口, 比上一次差左少少, 但ok大蝦沙律 - 芒果汁半大蝦同各樣新鮮生果, 好味過用沙律蒸魚 - 有辣椒同蔥一齊蒸"魚立"魚, 少少辣唔會搶魚鮮, 而且條魚仲好滑翡翠螺 - 今次呢批好大隻, 所以比平時食開6隻少左一隻, 得5隻, 好彩我地5人每人一隻唔洗爭....大隻左反而好似無細隻咁好味, 唔夠爽甜龍蝦雲吞 - 啖啖龍蝦肉, 好爽, 個芝士白汁好好味好夾龍蝦仔E面 - 原隻龍蝦仔+芝士一齊焗, 美味依然上湯白菜仔 - 上湯清清地, 白菜仔爽口3支白酒 - 一分別係兩隻牌子, 一隻果味重d, 一隻酒味重d, 都係食海鮮必飲 埋單HK$1620, 真係好抵食而且又有質素, 係市區真係搵唔到第二間, 而且老闆, 老闆娘同埋仔
8月1日

蒜蓉包 - 免費送既, 脆卜卜

澳洲蠔 - 幾新鮮, size適中, 一啖一隻, 唔會太滯
大蝦沙律 - 芒果汁半大蝦同各樣新鮮生果, 好味過用沙律
龍蝦雲吞 - 啖啖龍蝦肉, 好爽, 個芝士白汁好好味好夾
龍蝦仔E面 - 原隻龍蝦仔+芝士一齊焗, 美味依然
上湯白菜仔 - 上湯清清地, 白菜仔爽口

埋單HK$1620, 真係好抵食而且又有質素, 係市區真係搵唔到第二間, 而且老闆, 老闆娘同埋仔仔都好NICE好CUTE, 值得KEEP住去食, 今晚真係好好味好滿足
$324 (Dinner)
  • 阿拉斯加長腳蟹
  • 龍蝦e面