2024-01-09
啲啲啲,講起海鮮,我噚日嗰頓飯真係嗌到我興奮過癲!喺呢間唔錯嘅餐廳試咗佢哋嘅招牌海鮮套餐,勁爆味蕾嘅程度一啲兒都唔輸五星級大酒樓。👏先講講波士頓龍蝦,佢哋真係淨係拎最漂亮最「肥美滋滋」嘅家伙出嚟同我地見面!彈牙肉質同個濃郁鮮味,真係令我食指大動。再嚟話說到法國麵包蟹,我話,「無敵海景」都贏唔過佢!蟹肉嘅甜,蟹膏嘅香,好似大自然嘅味道喺我口裏躍動咁。日本大元貝亦係環肥燕瘦咁有水準,軟滑得來帶勁嘅海洋呼吸,啖啖肉,啖啖正。至於沙巴龍躉片同新鮮鮑魚,味道媲美藝術品,令人食咗仲想再食。而鹿兒島黑豚肉嘅味道就完美地融合咗香濃同軟嫩,本地肥牛又肉香味濃得嚟又注意唔會過於肥膩。落肚嘅時候,每一啖都夠哂喉操!最後嗰籮蔬菜送上蒸籠,色彩繽紛仲帶啲甜,彷彿一筆畫咁將全晚食宴畫上完美句號。我話你知,下次再同屋企人嚟,一定會再試佢哋嘅海鮮套餐,真係「真心不騙」好正!🍴😍👌🏼