2014-04-02 3267 views
剛剛跟朋友食完晚飯,意猶未盡,決定去食炒雪糕繼續傾計,估唔到平日既Holly Brown 都好多人,等左5分鐘先搵到位ja.由於我地都食過Holly Brown 幾次,今次決定點D特別D既,結果我地點左一個Blue Jazz, 一個Crazy Berry,一藍一紅,非常之Sharp!先講Blue Jazz 啦,其實係藍色Vanilla 雪糕+棉花糖+Cream + 彩虹糖,貌相好可愛啊,好有藍精靈的Feel! 食落其實都係Vanilla 味,不過因為有Cream 的關係,雪糕係超滑的配棉花糖好有口感!至於Crazy Berry 呢,其實就係士多啤梨+藍莓+紅桑子+蜜桃雪糕,可惜今晚既蜜桃雪糕賣晒,我地只好轉做熱情果雪糕lu.唔好以為有咁多莓又熱情果,杯雪糕一定好酸bor,我地就覺得酸度剛剛好,一定唔係酸到咪埋眼果種,反而係令人開胃果種味道所以我地兩個人可以食得晒2個regular size!我諗如果個雪糕變返蜜桃味都應該會好味的!雖然食過Holly Brown 幾次,但係仲有好多味未試過啊!下次我諗我會試下wildberry crunch,因為見到隔離台食好吸引呢!
剛剛跟朋友食完晚飯,意猶未盡,
決定去食炒雪糕繼續傾計,
估唔到平日既Holly Brown 都好多人,
等左5分鐘先搵到位ja.

由於我地都食過Holly Brown 幾次,
今次決定點D特別D既,
一藍一紅,非常之Sharp!
Crazy Berry 同 Blue Jazz
先講Blue Jazz 啦,
貌相好可愛啊,好有藍精靈的Feel!
食落其實都係Vanilla 味,
不過因為有Cream 的關係,雪糕係超滑的

配棉花糖好有口感!

至於Crazy Berry 呢,
其實就係士多啤梨+藍莓+紅桑子+蜜桃雪糕,
可惜今晚既蜜桃雪糕賣晒,
我地只好轉做熱情果雪糕lu.
唔好以為有咁多莓又熱情果,杯雪糕一定好酸bor,
我地就覺得酸度剛剛好,一定唔係酸到咪埋眼果種,
反而係令人開胃果種味道

所以我地兩個人可以食得晒2個regular size!
我諗如果個雪糕變返蜜桃味都應該會好味的!

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Last Night Supper)
Crazy Berry 同 Blue Jazz