2020-02-02 311 views
福崎岩岩係農曆新年完成裝修開返舖,剛岩又正正街市內X島冰廳唔開,今日就走去幫襯下。未到下午茶時間,嗌住個飯比兩隻小魔怪食,於是叫個有汁又有肉的「特濃粟米汁肉粒飯配熱檸檬茶」,粟米汁一d都唔濃,水汪汪,叫「特稀粟米汁」都唔會錯。肉粒都還好,部份有d肥肉係食唔到,有紅蘿蔔粒同粟米粒都算係咁。我最期望到下午茶時間喇,叫左「特色豬扒包配奶茶」同「炸雞髀配迷你農夫包,加$10配埋紅豆冰」。先上「特色豬扒包配奶茶」,一上枱,唔係呀,咁細份😨,恕我少出街食下午茶,我未食過咁細份「的色豬扒包」😤,豬扒得半小塊,整個包X家樂都大份過佢。再黎「炸雞髀配迷你農夫包,加$10配埋紅豆冰」,哈哈哈,又恕我見識得太多「大大隻下午茶雞髀餐仲要跟紅豆冰」,呢度個隻「的色」雞髀,又再歎為觀止,同個迷你農夫包差不多的size,利害👏。總括而言,我唔會話唔再黎食,只係一定唔食以上嘅食物。但我眼見,好多食客選擇 - 常餐配丹麥多士的,如果真係有機會,或者會試下喇下。

2020-01-30