2021-07-16
皇太后👩👧前排見到我個明閣下午茶Post之後,話佢都想試下💃🏻又係扮乖女既時候❣️但佢食完話要推介💁🏻♀️酥炸釀鮮蟹蓋🦀俾大家~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•▪酥炸釀鮮蟹蓋 ($218 / 位) 💥🦀Stuffed Crab Shell, Fresh Crab Meat, Breaded, Deep-Fried 明閣必食💕蟹蓋🦀有2️⃣種可以揀,酥炸💥同芝士🧀,我依個係酥炸✨蟹蓋🦀係用一個金色⚜️蟹形碟裝🤲🏻 望住個閃閃✨發光既蟹蓋🦀,我對眼都閃閃發光🤩一睇👀就知道係新鮮炸起😌脆卜卜💥既面,入面係滿晒一絲絲既蟹肉🦀或者用一梳梳蟹肉黎形容會貼切d😚勁多蟹肉😳極足料👍🏻唔係🙅🏻♀️溝左其他配料落去扮足料🙆🏻♀️蟹肉🦀既原汁加左🥛忌廉煮,鮮甜味都仲係到👏🏻雖然平時好鍾意食芝士🧀,但怕芝士會蓋過左蟹既鮮味😂 所以揀左酥炸💥話晒依到始終係🏅米芝蓮🏆餐廳,海鮮一定係夠新鮮🌊食原味先試到真章嘛😎. ~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺下午茶供應時間15:30 – 17:45 🍵🫖🔺惠顧下午茶,單點菜式 / 點心有75折
話佢都想試下💃🏻又係扮乖女既時候❣️
但佢食完話要推介💁🏻♀️酥炸釀鮮蟹蓋🦀俾大家
▪酥炸釀鮮蟹蓋 ($218 / 位) 💥🦀
明閣必食💕
蟹蓋🦀有2️⃣種可以揀,酥炸💥同芝士🧀,我依個係酥炸✨
蟹蓋🦀係用一個金色⚜️蟹形碟裝🤲🏻
望住個閃閃✨發光既蟹蓋🦀,我對眼都閃閃發光🤩
一睇👀就知道係新鮮炸起😌
脆卜卜💥既面,入面係滿晒一絲絲既蟹肉🦀
或者用一梳梳蟹肉黎形容會貼切d😚
勁多蟹肉😳極足料👍🏻
唔係🙅🏻♀️溝左其他配料落去扮足料🙆🏻♀️
蟹肉🦀既原汁加左🥛忌廉煮,鮮甜味都仲係到👏🏻
🔺下午茶供應時間15:30 – 17:45 🍵🫖
🔺惠顧下午茶,單點菜式 / 點心有75折👏🏻