2013-05-19 370 views
三個人早餐,坐到六人卡位但六人卡位只得一張早餐餐牌,若真的坐六個人,大家輪流睇,浪費曬啲時間叫咗個「皇牌早餐B」嘅沙嗲牛肉麵、火腿炒蛋、熱檸茶($24)食物都好快上齊,欣賞係餐具執好後放入個籐籃,比較企理!留意到呢間茶餐廳嘅用具,例如紙巾、碟都會印咗餐廳名熱檸茶---用厚陶瓷杯上,保溫能力夠好,食完個餐先飲都仲夠熱! 茶底夠濃,不澀!火腿炒蛋---火腿一片,正常,雖然叫炒蛋,但上枱見係煎蛋皮,雖然薄,不過煎到內部半熟,都滑,配埋香脆牛油多士食!正!沙嗲牛肉麵---雖然無加錢轉出前一丁,個麵底亦幾好,淥得煙韌,牛肉平時我唔食,今日食咗三塊,不會「嗱」到無哂味,沙嗲汁香濃,不過食完好口渴,味精都幾重手!呢間茶餐廳開到好夜,有波睇,內部亦用球隊旗幟裝飾,地方光猛乾淨,落單阿姐比較慢,要每個人講幾次先寫得到,不過都有覆單!

三個人早餐,坐到六人卡位

2013-05-19
$24 (Breakfast)