2024-07-05
最近牛頭角開咗袁記雲餃,朋友話佢有好多分店,見係屋企附近就試下。門口有開放式廚房,睇到包餃子過程,見到多款口味餃子,吸引度大增😂想試多啲選超值套餐,有餃子/雲吞,小食同飲品。我點咗全家福餃子🥟。一碗包含6種不同口味餃子,對有選擇困難嘅我啱晒😂。我喜歡紫菜鮮肉餃,紫菜味突出,加上好少食到。另外薺菜餃同韭菜餃都好味,配上廣式鮮湯,食到餃子原味。另外鮮蝦蟹子雲吞🦐配鮮湯,都係招牌必食。雲吞皮薄又滑,裡面有爽口鮮蝦,加埋蟹子同豬肉,鮮味十足。小食有裙帶菜、泡椒魚皮、煎餃同醬骨架。玉米鮮肉煎餃🌽煎得香脆,食落清甜好味,喜歡粟米配埋鮮榨玉米汁更加夾。飲品我喜歡捷榮港式奶茶☕️,味道香濃順滑,茶味濃厚,要提神每日一杯唔少得。捷榮係好多茶餐廳都有,估唔到現在係餃子店都飲到。