2018-08-17
傳統餃子店香港越開越多,但係日式餃子店就好少見。平時食拉麵或者日本店先會見到餃子既踪影,仲要通常得1-2隻味道。今次黎到就近既餃餃餃子,呢度係日式餃子專門店,為咗想試多啲味,我同朋友淨係叫咗一個lunch set.Lunch set ($80+$12增量餃子) 揀咗青瓜漬,咖哩烏冬同16隻chao chao餃子🥟 講到係餃子專門店,咖哩烏冬就普普通通,但餃子係真係幾好食🤤 皮薄餡靚。先介紹呢碟有4隻味既餃子盛合($55) 有海老餃子,Mochi mochi 蘑菇餃子,葱餃子同椰菜豚肉餃子。4隻味都好好味,好鮮味。Mochi 皮比較煙韌,但講到好食就一定係海老餃子!!叫多咗一碟($45)😆中式蝦餃既餡,日式既餃子皮。蟹肉海老特長豪華餃子棒 ($42) 呢隻餃子有18cm長!有蟹肉有蝦,好彈牙,點埋沙律醬就更加好食。雞翼餃子 ($50/2隻) 炸得好香,脆得黎又唔會太硬,口感幾豐富。