2021-10-09 193 views
🥟甜記餃子🥢次次去親通菜街都好多人排隊食唔到仲要被票選為全港黃店餃子No.1見到團購有真係9秒9落單先啦喂( ˙༥˙ )今次試咗佢哋嘅京蔥羊肉餃同埋南瓜忌廉雞肉餃雖然冇得好似堂食咁配蕃茄薯仔湯但我屋企都有媽咪愛心蕃茄魚湯¨̮♡︎配埋都一樣好食首先包裝做得好好唔會壓扁餃子每隻都包得靚靚仔仔果然真係皮薄餡靚⸜(๑⃙⃘'ᵕ'๑⃙⃘)⸝⋆︎*第一次煮我有少少confuse咗定唔識煮因為佢話水滾等餃子浮起30秒即可過程大約7分鐘但我著眼咗喺7分鐘到就較咗timer行開點知有一兩隻已經爆開咗令我少少sadAny肥總之食到就得( ・᷄-・᷅ )京蔥羊肉餃子🐑🥟呢個全屋人得我同爸爸個頂得順因為原來都幾有羊嗰種羶味不過配埋京蔥幾有風味不過下次我未必會再試南瓜忌廉雞肉餃子呢個食得出真材實料南瓜蓉加咗忌廉好creamy雞肉應該都係混入去?!所以我唔係好食得出同埋呢樣要提一提最後一粒我食到有粒瓜子殼真係嚇死心諗唔係呀嘛食到人哋食完嘅瓜子殼?但媽咪睇完就話係南瓜籽殼咁我先安心啲(๑°⌓︎°๑)希望甜記下次一定要小心處理食材🙈不過整體嚟講我係會回購因為真係皮薄餡靚食得出材料上都足料同唔係用唔靚嘅肉先下次要去門店食先得!
🥟甜記餃子🥢

次次去親通菜街都好多人排隊食唔到
仲要被票選為全港黃店餃子No.1
見到團購有真係9秒9落單先啦喂( ˙༥˙ )
今次試咗佢哋嘅京蔥羊肉餃同埋南瓜忌廉雞肉餃
因為佢話水滾等餃子浮起30秒即可
過程大約7分鐘
但我著眼咗喺7分鐘到就較咗timer行開
點知有一兩隻已經爆開咗令我少少sad
Any肥總之食到就得( ・᷄-・᷅ )

京蔥羊肉餃子🐑🥟
呢個全屋人得我同爸爸個頂得順
因為原來都幾有羊嗰種羶味
不過配埋京蔥幾有風味
不過下次我未必會再試

南瓜忌廉雞肉餃子
呢個食得出真材實料
南瓜蓉加咗忌廉好creamy
雞肉應該都係混入去?!
所以我唔係好食得出
同埋呢樣要提一提
最後一粒我食到有粒瓜子殼真係嚇死
心諗唔係呀嘛食到人哋食完嘅瓜子殼?
但媽咪睇完就話係南瓜籽殼
咁我先安心啲(๑°⌓︎°๑)
希望甜記下次一定要小心處理食材🙈

不過整體嚟講我係會回購
因為真係皮薄餡靚
食得出材料上都足料
同唔係用唔靚嘅肉先
下次要去門店食先得!