2023-10-02 53 views
早排喺駱駝漆大廈度睇梳化時發現滾餃,但當時未開門無機會試,一向鍾意食餃子嘅我,就決定搵日再嚟試吓。今次嚟到滾餃,發現佢哋嘅餃子款式都算多,最後決定要個煎餃雙拼同埋湯餃雙拼,咁就可以一次過試到四款唔同口味嘅餃子。湯餃選擇咗蒜芯鮮蝦豬肉餃+香菇粟米豬肉餃煎餃選擇咗泡菜豬肉餃+蘑菇煙肉芝士豬肉餃另外再加咗兩個小食手拍青瓜+麻辣木耳先嚟咗湯餃,湯餃配上嘅湯底係豬骨湯,飲落唔覺有味精,非常好!而每款餃子未食都已經可以由外表分辨到邊一款餃子,原因係餃子皮夠哂薄!香菇粟米豬肉餃就無太大驚喜,但蒜芯鮮蝦豬肉餃內嘅蒜芯爽脆,呢個配搭係第一次食,原來又好夾。隨後煎餃送到,同樣可以自行分辨那一款餃子,先試咗泡菜豬肉餃,可能因應香港人口味,我自己就覺得唔辣(因為我超鍾意食辣)。而蘑菇煙肉芝士豬肉餃入口已經好芝士味,再咬多幾吓就滲出煙肉嘅香味,嚟呢度真係要試吓!原本喺宜安街食開嗰間無咗,呢度可以成為我嘅餃子飯堂!

湯餃選擇咗蒜芯鮮蝦豬肉餃+香菇粟米豬肉餃
煎餃選擇咗泡菜豬肉餃+蘑菇煙肉芝士豬肉餃
另外再加咗兩個小食手拍青瓜+麻辣木耳

原本喺宜安街食開嗰間無咗,呢度可以成為我嘅餃子飯堂!
2023-09-27
$90 (Dinner)
  • 蒜芯鮮蝦豬肉餃
  • 蘑菇煙肉芝士豬肉餃