2017-05-19 696 views
大家喜歡音樂嗎?車媽媽最愛一人時帶著耳機聽著心愛的曲目(當然是皇上的妙曲吧!)喜歡聽著他那令人毛管躍動的歌聲,沉醉於曲詞中的世界亦可令我暫卻忘憂! 這天相約麵包超人及Candy同到HMV Kafé晚餐,飯前被近期火紅的HMV Dog $5熱狗吸引著,忍不住買了一隻來一探虛實! 除了超抵的五蚊雞熱狗外還有另一款Canadian Hot Dog$12,和超抵飲的Asahi生啤講緊一Pint都係$30/Half Pint$15,唔係講笑來這兒Happy Hour真係抵過酒吧好多囉haha~ 好喇睇睇隻熱狗究竟有幾抵食先!流程十分之快比完錢後即時遞到您手上,所以你唔好諗住隻熱狗會熱辣辣呀! Hot Dog在左右兩邊分別放了普通及加拿大熱狗的醬料配料,收銀處左手邊會擺放蕃茄醬,芥辣醬,千島醬以及酸瓜醬給客人無限添上熱狗中,開心C我因為我最鍾意就係食酸瓜醬㗎! 而右手面就係另一款加拿大熱狗的配料,這兒包括有以上四款醬汁外還另外有洋蔥,肉醬,粟米及紅黃波椒,同樣是無限添加都真係好鬼爽㗎! 講返呢隻五蚊熱狗其實包身面層都幾脆口,但包底有少少水氣所以有點淋淋的,熱狗腸唔會將價就貨大大條脆皮到不得了,

講返呢隻五蚊熱狗其實包身面層都幾脆口,但包底有少少水氣所以有點淋淋的,熱狗腸唔會將價就貨大大條脆皮到不得了,內裏的肉質亦唔會霉淋又唔太鹹,配上醬汁及酸瓜總是美味的實在係太益食家了!!

2017-05-16
$5 (Other)