2023-06-12 1033 views
雖然係附近返工 但成日都要排隊 所以我都未入過去試今日放工要陪朋友try try 所以就決心落去好彩未夠7點唔使排隊 但我一入去座低無5分鐘,其他檯全部滿曬朋友叫左 柱侯牛筋腩撈粗 佢話個 上湯 超濃 我試左兩啖 湯底厚 大地魚 胡椒味都好重牛筋見到咁上色都知超入味  jelly咁 平時我食開清湯 覺得柱侯太濃 但呢個筋腩 實在太驚喜了怕濃味都要食呀牛腩 用筷子一撕就開 淋到化開 完全無sip住牙喇朋友睇到哇一聲粗麵都好好 已經撈好和 無咩鹼水味個個都叫薏米水 朋友都叫左杯哇 不得了 蕃薯糖水的味道有薑和 菊花米水咁滑 有大量薏米和麥米 口感十足下次最好比多隻spoon 唔係好難筆d 薏米。。。艇仔粥 好耐無食 花生好香脆 唔油膩 入面海產偏多豬潤腸 細細粒 以為好孤寒 其實好貼心 分開可以一啖一粒 容易分又唔怕有筋仲有薑絲 要包腸粉 都好花心機腸粉皮晶瑩剔透 薄和煙韌 一定要食 可以套餐配腸粉 抵
雖然係附近返工 但成日都要排隊 所以我都未入過去試

個個都叫薏米水 朋友都叫左杯
哇 不得了 蕃薯糖水的味道
有薑和 菊花
米水咁滑 有大量薏米和麥米 口感十足
下次最好比多隻spoon 唔係好難筆d 薏米。。。

艇仔粥 好耐無食 花生好香脆 唔油膩 入面海產偏多

仲有薑絲