2017-09-27
我承認,好多時我都係睇openrice 黎揀食咩,覺得佢係一個幾好既指標,但遇上中伏的時候,我不咁歎一句:究竟係我問題定餐廳有咁多打手?香港人無論咩時節,任何天氣,都鐘意打邊爐happy 下,經過幾星期辛苦工作,都想食番餐好慰勞下自己,上網睇完一大輪食評,揀左呢間有特色湯底的黎試試,心諗咁多笑臉,無事既,結果。。。先禮後兵,批評前先讚賞下員工都幾nice,招呼唔錯,靚女waitress 雖然無咩表情cool cool 的,但做事快手細心,要讚一讚至於湯底方面亦很好,龍蝦湯拼椰子雞,既真材實料又美味,椰子雞比龍蝦湯更出色,又香又鮮~戲肉黎啦,點解覺得伏呢?伏位一: 嚴重走單,傳說中好色的芝士丸order 左幾次都無形伏位二:成間餐廳好似k 房改裝咁,餐具不太乾淨,而家自取冷盤係暖的,又有怪味伏位三: 多款火鍋配料極不新鮮,芋絲乾到變色,青口死的煮極都開不了口,最過分係成碟蜆一倒入鍋,竟然瀰漫住一種臭味,不新鮮程度可見一斑,我地慌慌忙忙將所有蜆清走,但難聞氣味長存,最後我地決定放棄走人,互常囑咐大家,邊個肚痛請即通知其他人。。。最後其實無事,不過做火鍋生意,食材新鮮與否真的非常重要,希望餐
~
戲肉黎啦,點解覺得伏呢?
伏位三: 多款火鍋配料極不新鮮,芋絲乾到變色,青口死的煮極都開不了口,最過分係成碟蜆一倒入鍋,竟然瀰漫住一種臭味,不新鮮程度可見一斑,我地慌慌忙忙將所有蜆清走,但難聞氣味長存,最後我地決定放棄走人,互常囑咐大家,邊個肚痛請即通知其他人。。。最後其實無事,不過做火鍋生意,食材新鮮與否真的非常重要,希望餐廳方面多多留意‼️