2022-06-12 1256 views
夜晚輾轉拒絕咗好多間餐廳,直覺之下兜到去山上面嚟到依間餃子源。招牌有氣勢好吸引人亦都擔得起呢個招牌。 你一坐低會警告你如果係煎餃嘅話會好黑咁整煎餃係真係好大陣燶味係缺點嚟嘅 而且事後都會感覺好熱氣 當然都香口喇。但係其他嘢就無敵啦叫個蔬菜呢就清新麻油味適當。叫山楂茶呢就比酸梅湯冇咁涸喉而且好潤喉。叫咗茴香京蔥西洋菜同埋蘆筍。點解我唔講係咩肉呢因為佢全部食落都係蔬菜香味由頭帶到尾係好過癮。 西洋菜比任何一間食過嘅都濃,茴香就好甜。 勉強有爆汁嘅。最後講下肯定係全香港最過癮嘅辣椒醬點解呢?因為佢呢個睇落特別黑嘅辣椒醬呢係我食過最唔辣嘅。 搽滿一隻餃子都冇譚仔嗰啲小食咁辣,呢度辣椒醬可以盡情享受辣椒嘅鮮味同香味。
招牌有氣勢好吸引人亦都擔得起呢個招牌。
茴香牛肉,京蔥羊肉,西洋菜豬肉
茴香牛肉,京蔥羊肉,西洋菜豬肉