2022-07-04 192 views
第一次到新鋪食 因為舊鋪等40張枱 新鋪只係等廿張,30分鐘內就入座(預期之內)兩間鋪都係隔個轉彎位 如果舊鋪太爆不妨試轉新鋪 個人覺得新鋪味道 重點的蝦餃王燒賣王依然大大隻 一粒頂人兩粒!最貴的金錢肚諗甜惹味 最啱口味 亦都對得住價錢😋雪山飽都好熱辣軟熟,只不過雪山皮比之前食的略薄 會覺得油膩 如果再厚少少就完美了鮮竹卷好香甜 不過唔愛食西芹的話環留意 入面餡好多西芹🙈牛肉球(無拍照)雖然好香 不過肉質反而有明顯粉紅色 略略有太生的感覺 唔好生肉都可能要留意食過2次舊鋪的比較之下 此店品質控劑好過好多大鋪 大路點心齊全 而且款款都岩食 如果再開分店都一定會再試(如果港島區有就正啦)因鋪頭新開無幾耐 裝修環境同埋衛生好過舊鋪就一定的了,無論座位餐具新淨度無得比,最驚喜係店內播的純音樂真係好舒暢 這種品味愈見愈少了🥲

燒賣王

鮮竹卷好香甜 不過唔愛食西芹的話環留意 入面餡好多西芹🙈