2016-08-12
香港近年台灣菜很出名的程班長我一直沒有去排隊吃, 就是咁岩幾個朋友要到長沙灣一轉, 見時間早應該不用排才到此一吃。我們點了不少食物, 有幾款食物的確唔錯! 不過仲有進步空間喔!首先講講肉燥飯同滷肉飯, 味道黎講我覺得係一般, 不過用料食得出係新鮮同自家味道, 都算合格!炸花枝丸, 老實講同係台灣食既味道都係有D唔同, 不過都已經炸得好好, 唔太咸, 爽口~炸雞排, 呢個就麻麻地喇, 咬落去D肉"鞋烚烚", 唔推介。豬耳、大腸, 兩款都好食, 滷得入味之餘唔會過咸, 豬耳爽脆。紅燒半筋半肉麵, 好食!!同係台灣食到既有九成相近, 肉夠淋同埋吸左D湯既味道落去豆乳雞, 第一次聽呢樣菜名, 即係豆漿味既炸雞?! 食既時候的確係有類似豆漿既味道喎!!炸得好香, 個豆乳味同個雞好夾, 正!!紅豆芋圓, 比較淡D, 芋圓算係幾大粒, 煙韌, OK既~肉燥飯、滷肉飯、炸花枝丸、炸雞排肉燥飯豬耳、大腸紅燒半筋半肉麵豆乳雞紅豆芋圓
紅豆芋圓, 比較淡D, 芋圓算係幾大粒, 煙韌, OK既~ 肉燥飯、滷肉飯、炸花枝丸、 炸雞排 肉燥飯 豬耳、大腸