2017-08-07
作為元朗人,又新街真係陪住自己長大。想起往時學生時期,連正餐都不吃就愛到小食店隨隨便便逛一圈也可食得肚仔滿滿。今日難得放假,當然走一轉去覓食店面有個超巨大POSTER貼曬各種手卷的圖片、價錢,等大家知道每款手卷有咩材料,同埋對比一下實物是否相符 店內有提供三文魚、帆立貝、螺肉、海膽、魚籽、丼飯...三十蚊就可以買到肥美新鮮的三文魚返屋企加料喜歡三文魚同甜蝦的我就點左1號,果然同幅相一模一樣。兩件肥美又厚的二文魚,雪藏味一點都無,魚的油脂味非常香,再加上超級辣既Wasabi汁,味道就更加出。旁邊的三條粉嫩的甜蝦,非常精緻,一口就滑入口腔裡。壽司飯一點都唔凍冰冰,仲加左醋入去,非常醒胃,辣辣酸酸的味道。叫一個就當然唔夠喉啦 反正叫左兩個手卷就費事拎來拎去,都係新鮮即食啦~~店內就剛好有個企位、高檯俾我地店內品嚐。甚至,提供埋豉油、辣豉油、Wasabi或Wasabi汁俾我地調配。喜歡食攻鼻又辣既朋友,就一定要試下Wasabi汁啦
今日難得放假,當然走一轉去覓食

店內有提供三文魚、帆立貝、螺肉、海膽、魚籽、丼飯...
三十蚊就可以買到肥美新鮮的三文魚返屋企加料

喜歡三文魚同甜蝦的我就點左1號,果然同幅相一模一樣。
叫一個就當然唔夠喉啦

反正叫左兩個手卷就費事拎來拎去,都係新鮮即食啦~~
店內就剛好有個企位、高檯俾我地店內品嚐。