2010-09-09 10 views
一班姊妹因工作關係,相約飯敍確實有點難,但難得今次大家都到,縱然腸胃炎亦一赴約會,最多唔食.......咁多!因天雨關係遲到,朋友先取位,甫坐下即投訴有無攪錯咁遲架,鬼咁肚餓仲要俾隔離台食物的香氣吸引,想引死人咩,所以不等我吔已點了炸雞和和式沙律了!炸雞:肉嫩多汁,好味(本來不敢食,但豬朋話食一件應該不會有事嘅,跟住狗友又加嘴話咬咗D皮唔好食咪無咁油囉,就係咁冒死食咗一件啦!)和式沙律(其實唔知咩名):份量比較細,不過幾新鮮,有菜、魚生粒、芝士粒、炸魚仔碎,整體不俗,尤其炸魚仔好惹味串燒:牛舌、煙肉露荀卷、煙肉毛茄卷、八爪魚鬚,元貝、冬菇、雞肉,水準不俗,尤以牛舌唔蘇又厚又多汁,絕不是趙牛舌乾!三色刺身:無食,因真的不敢吃,以免回頭太難,唔係講食物,係講個肚!甜蛋明太子卷:我覺得不太夾,因蛋卷是甜甜地,但中間又夾咗少許辣的明太子,唔可以話唔好食,但係我覺得麻麻博多湯烏冬(熱):呢個係我全晚食得最多,一來凊,二來確實不俗麵質軟硬適中,唯獨湯底比較咸,配料亦只有幾片海帶及海草絲!黑芝麻辣雞翼:雞翼醃得入味,夠脆好好味,但太細隻啦,仲要開2成碟加埋只有total 3隻喳少吖!燒花魚:魚應該有

燒花魚:魚應該有用鹽醃了一段時間,食起來咸咸香香的停不了口,好似我地話嘅醃咸鮮,如
用來送酒一流!
餃子:太油無食!
其實普遍份量都比較細,大胃王就要叫多幾款了!

成餐飯都好開心,因大家又可聚首一堂談天說地,實屬快活之事連帶感染腸臟,回家路上竟然
沒有任何異動,萬幸!萬幸!
2010-09-03