2020-03-20 121 views
The Point Pizza And pasta  將軍澳四圍食,去到 popcorn商場行到去中心,見到呢間意大利餐廳 ,環境都算唔錯入去坐低,環境自成一區,重有露天茶座餐枱,真係唔錯。侍應親切可人,有禮貌笑容,仲有坐咗一陣就見到啲客,都一路續嚟啦。坐咗一陣,咁我哋order咗幾樣嘢食,一個焦糖菠蘿意大利風乾火腿 松子仁火箭菜蕃茄pizza $112蚊 ,安格斯西冷牛扒$138 ,香蒜辣椒大白酒煮大選大蜆$118 ,甜品加廿蚊,我哋要咗個雲呢拿拋夫同意大利奶凍,小食加廿蚊叫咗個棒棒雞翼3隻,飲品加$14蚊我哋要一杯 cappuccino同一杯 mocha ,總數$506蚊落樓午餐我都覺得有啲豪。焦糖菠蘿意大利風乾火腿 松子仁火箭菜蕃茄pizza個名好長,不過兩個人食一個九吋批,游刃有餘。非常夠份量,淨係松子仁出面都好少食到,火箭菜火腿加菠蘿係絕配,所以呢未冇得輸,加埋個批底脆薄冇得彈。安格斯西冷牛扒西冷牛扒本已經唔,仲係安格斯嘅牛肉,所以煮都唔使問我哋幾多成熟,都一樣係上枱咁好味,再加埋啲黑椒汁,係我嘅至愛呀辣辣地。香蒜辣椒大白酒煮大選大蜆白酒煮大蜆,加埋香香蒜辣椒,淨係聽到,味覺
The Point Pizza And pasta

焦糖菠蘿意大利風乾火腿 松子仁火箭菜蕃茄pizza

安格斯西冷牛扒

香蒜辣椒大白酒煮大選大蜆
白酒煮大蜆,加埋香香蒜辣椒,淨係聽到,味覺已經走曬出嚟,再加埋仲係有火都嚟埋,喺下面慶住邊食邊 有打邊爐嘅感覺。

小食棒棒雞翼3隻
三隻小雞腿,睇起嚟香噴噴 ,又係辣辣地脆口 ,傾下飲下 ,香口不停左右轉。

甜品雲呢拿拋夫同意大利奶凍
泡芙係我仲有個感覺,入口軟淋淋東凍凍地,呢個係我個人選擇,意大利奶凍就係朋友 ,呢兩個甜品真係我哋嘅至愛。

飲品 cappuccino&mocha
咖啡奶茶一般都係 ,唔會甩拖得去邊,因為已經有一個基本嘅嘅程式,所以唔使多講 一樣係咁好味。